×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Lantbrukarna ser positivt på framtiden trots pressat läge

LRFKONSULT32

Förra årets torka fortsätter påverka synen på lönsamheten bland Sveriges lantbrukare. Bara 3 av 10 upplever att deras lönsamhet är ganska eller mycket god, vilket är färre än våren 2018. Men lantbrukarna tror på förbättrad lönsamhet 2019. Det visar Lantbruksbarometern 2019* från LRF Konsult, Swedbank och Sparbankerna.

Lantbrukarnas investeringar har både minskat och ökat. Maskininvesteringarna har backat, medan byggnadsinvesteringarna har gått fram. Det är framför allt företagare inom mjölk- och nötköttsproduktion samt växtodling som har investerat i byggnader.

Lantbruksbarometern 2019  Läs om 1 000 svenska bönders uppfattning  om konjunkturen. Hämta Lantbruksbarometern

Ulf-Moller– Torkan var en väckarklocka för Sveriges lantbrukare och innebar att en del planerat om och senarelagt sina investeringar. Många verksamheter påverkas av både ökade kostnader och minskade intäkter, men vi är övertygade om att de flesta kan fortsätta utveckla en lönsam verksamhet. Ett viktigt medskick till lantbrukarna är att hålla järnkoll och räkna på företagets ekonomi. Ha också en löpande dialog med oss och övriga rådgivare samt era leverantörer, säger Ulf Möller, segmentsansvarig Skog & Lantbruk Swedbank och Sparbankerna.

Produktion av förnybar energi anses vara den främsta affärsmöjligheten

Drygt 8 av 10 planerar olika åtgärder för att förbättra lönsamheten, främst genom att effektivisera sin produktion och många tittar också på nya affärsmöjligheter. Populärast är energiproduktion för eget bruk. Av de som vill producera energi fortsätter intresset för förnybar energikällor att öka. Nästan 8 av 10 vill satsa på solenergi och 1 av 10 vill satsa på vindkraft som därmed vänder uppåt efter en nedåtgående trend.

Christine-Andersson-150x150– Jag har hittills analyserat mer än 6 000 hektar i södra Sverige för 2018 och kan bekräfta att lönsamhetsläget försämrades för många lantbrukare. Men många lyckades minska den ekonomiska smällen genom att skapa nya affärsmöjligheter och samarbeten samt av att ha en diversifierad verksamhet, vilket också är receptet framåt. Jag är inte förvånad över att 7 av 10 lantbrukare skulle rekommendera en ung människa att bli lantbrukare. Svenskt lantbruk är en framtidsbransch. Matens ursprung och sättet det produceras på blir allt viktigare, säger Christine Andersson, Affärsrådgivare och Agronom, LRF Konsult Ängelholm.

I Lantbruksbarometern finns mer information övergripande om lantbruket, om olika verksamhetsgrenar och olika regioner.

*Om Lantbruksbarometern

Lantbruksbarometern är en årlig rapport som visar lantbrukarnas uppfattning om det aktuella läget inom lantbruket. På uppdrag av LRF Konsult, Swedbank och Sparbankerna intervjuade Sifo 1 000 lantbrukare mellan den 8 och 21 januari 2019. Lantbruksbarometern har utkommit sedan 1987 och denna utgåva är den 32:a helårsupplagan.